Islamic Widget

Followers

Wednesday, June 3, 2009

Bengkel Pembedahan Haiwan Mamalia

Assalamualaikum~

pnatnya hari ni..alhamdulillah abes sudah program sehari arini...penat jer prepare byak2 fizikal&mental semalam..penat jugak gabra lebih2 sampai tido lambat..(banyak on9 je sebenarnye..hehe)
tgk2 bdak2 tu x byak tanya sangat pun..saya yang banyak tanya dorang lagi ada la..haha.tapi xpe la kan..ILMU..hehe.=D aduyai..mmg penat giler ar..dah la asyik kena berdiri jer kat dlm lab tu dari pagi sampai ke tengah hari..huhu.abis sakit2 tumit dan lutut nih..=/

tapi,for conclusion nye,prog arini ok jer,dpt berjalan dgn lancarnya..(bagus2).cuma bdak2 tu krg sporting n xbyak bertanya(walaupun smlm bukan main xnak diorang tanya..hehe.) lagi pun diorang pun mcm takut2 jgk nak bedah hamster tu td..almaklum la baru 1st time bedah tikus..mcm2 alasan diorang bagi sebab xnak bedah punya pasal..tambah2 yang boys la..tapi muka excited tu ada..

"kak,kesian hamster ni..xnak bedah la sedih.." (cehh..=p)"ciannye hamster ni xbersalah.." (abis tu,nak bedah sape dik ooii..hish)"xpe2..bagi peluang kat orang lain dulu,kak..japgi saya buat la." (alasan lapuk tol..)


pastu,ada sorang boy dlm group saya ni yang terketar2 tgn dia masa nak mula bedah..risau plak saya tgk takut rosak organ haiwan tu..yg sorang lagi tu asyik ngelat je xnak buat..xreti la,japgi la..hish banyak betul alasan dia..
tapi last2 dia kena buat jugak sebab saya paksa..hehe.ye la dah asyik sembang n jalan gi group lain je,so saya guna kuasa diktator la.ape lagik..haha.byak cakap je tapi xnak buat..geram3..tp yg sorg boy lagi ni ok jerr..bertindak mengikut arahan..buat pun xkekok sgt..kira dh lulus la..hehe.

girls yang 2org plak terer jgak menyiat2 kulit hamster tu..malu je budak2 laki tu..kn?kn?haha..syukur xde yang pengsan..ngee~

anyway,harap2 dorang boleh terima n enjoy program hari ni sebab pengalaman kan pelajaran yang berkesan..dari pengalaman bedah ni la dorang boleh belajar n tgk organ2 dalaman secara live..bukan senang tau..xde la tgk gambar jer..

ala..macam org2 kampung saya ckap la.."experience is the best teacher" kn?
betul betul betul (versi upin&ipin)..ngeh3~ www.tips-fb.com
Post a Comment

3 comments:

..cik hah.. said...

..ala ecah..yorang 2 brperikemanusiaan..
..bknnye pnakut..
..bdak2 2 sbnarnye baik ..
..cam ak la..
..lalala..

..tih y baik..

ain fathihah said...

tak dak gambar ngeri ke?
share la..hehe

ismiaisha said...

to cik hah: ceh..ye la 2 cik hah..
nk la blaja xleh baik2 sgat laa...
kne jhat ckit..
hehe~

to ain, gmbr ngeri?ada kot..tp sume dlam simpanan dr.haniza lgk la..xsmpat nak minx ari2 xbwak pendrive..aku xsmpat nk amik gmbar la sbb aku kn fasi yg berdedikasi..
ahaksz~~
later aku upload dlam blog yer..=D

Link Within

Related Posts with Thumbnails