Islamic Widget

Followers

Friday, July 24, 2009

ICT oh ICT!!!~~

~Salam Muhibbah~

Alhamdulillah...minggu ke3 untuk semester3 ni pun dah nak habis..cepat sungguh rasanya masa dah berlalu...serasanya macam xsedar langsung dengan apa yang dah buat sebelum nih...tup2 tengok2 dah nak abis minggu ke3! wah~
pastu nanti pejam celik pejam celik dah habis sem3...pejam celik pejam celik lagik dah grad pulak..pejam celik celik pejam, tengok2 dah kawen..(oppss..perlu ke mention tu?ekeke..)
:
hmm..
:
tu la orang cakap kan, sekarang ni ALLAH dah tarik nikmat masa kat kita...sapa2 yang selalu leka dan lalai,rugi la dia..huhu..harap2 tidak la saya dalam golongan yang rugi tu..=/

serasanya,semester ni memang sangat bz..dengan jadual yang padat dah macam tabung uji yang berisi air+kacang hijau..(agaga~perumpaan ni dibuat berdasarkan eksperimen yg kitorang dak Bio wat minggu nih..hehe) huhu..ye la kan..baru saja masuk minggu ke3, dah rasa macam minggu ke10! kelas keluar pagi2 moning,petang2 baru boleh sampai rumah..dah tu,siap dah ada kelas ganti lagik! hish..memang jeles betul masa dengan ku...huhu..

alamak~
terbabas pulak saya dari tajuk entry nih..hehe..
aiyark..sekarang nih semakin banyak saya melalut kan..jalan dah melelong,cakap pun selalu lari dari tajuk..ahaha..ni assignment banyak la punya pasal nih..huhu..
:
em, kalau korang nak tawu (exception to dak2 seBio), sem ni saya belajar ICT in Biology..personally, bagi saya subjek ni memang best dan interesting..saya memang suka bab2 ICt nih tapi malas nak mengexplore..huhu..ok2, dalam kelas ICt nih, korang nak tawu apa yang kitorang belajar?
xnak?
huh, nak bagitau jugak! lalala~
em, dalam kelas nih kitorang kena belajar guna IWB (interactive white board), belajar buat data logging,graphing and segala bagai..huhu..mula2 dengar apa yang lecturer tuh cakap benda2 nih, memang banyak sungguh tanda soal dalam kepala otak saya..entah apa la semua2 tu kan..fenin2..
tapi xper..benda2 yang fenin nih la syok nak belajar..
haha..

untuk minggu yang pertama sampai ke3 nih, kitorang belajar dulu cara nak gunakan IWB.
tawu tak apa itu IWB?
haa..IWB tu adalah sejenis white board yang bila kita sambung ke laptop, kita buleh guna laptop tanpa tekan kat laptop..
cemana caranya? sentuh jer pada skrin white board tu, then semua pun kita boleh buat macam kita guna laptop..nak conteng2 laptop guna benda tu pun boleh..kiranya tangan kita la yang akan jadi cursor mousenya!
menarik kan..
aplikasinya tu macam hanset touch skrin jugak laa..=)

1st time saya tengok instruktor tu tunjuk cara guna benda tu, ternganga jugak saya dibuatnya..macam best jerr..haha~
hebat betul budak2 zaman sekarang nih..macam2 ABM yang cikgu2 buleh guna nak jadikan P&P jadik menarik..
nak tarik minat belajar..kalau xminat jugak tu xtau laaa..baluq liat la maknanya tu kot..ngee~

tapi,time hari ada kelas ni la paling fenat..sebabnya kena mengusung laptop merata dengan kelas yang full..uhuk~
agaknya, abis sem nih, kompem dak2 bio pakat senget bahu kan..xpun, bahu semakin kental n lebar..agaga~

ok laa..ni saya sertakan sikit la gambar2 time dalam kelas tu..biar korang boleh bayang sikit kan..hoho..=)
haa..nih beliau sedang menyentuh skrin masa pembentangan..

ni pulak cik tu nak tekan hape entah..kena jinjat la dh dia kecik..ekeke~ampun azie..=p
kelihatan juga amy n ain..

ni suasana di dalam makmal bestari..semua kena bwak laptop sorang sebijik..huhu..sakit bahu 2hari bawak laptop gi kelas..uhuk~

sedang berusaha menekunkan diri..huhu..

tih yg sedang mengontrol ayu..ekeke~
da only two boys in this class..shakir yg serabut n stanley yg gentleman..ki3..mmg xbuleh cuci mata pun..ish3..(alhamdulillah..hehe~)

haaa...itu saja la gambar yang saya buleh tunjuk kat sini..yang lain semua sensored...ngeh3~
sekian,terima kacih..
(^_^)v

www.tips-fb.com
Post a Comment

6 comments:

alif.nun.ya.nun said...

yeahhhh idup IWB..sonok kan...yehaaaa

ismiaisha said...

hehehe~
yeah2...mmg sgt seronok..
ngee~
=D

..cik hah.. said...

..oitt ecah..ak bkan control ayu..dh mmg ak ayu pon..cmne nk wat..1 lg..mn upah ak..ak dh tlg promote mu pnye blog kat blog ak..lalala

ismiaisha said...

haha~
upah yer cik hah??
nih la upahnye..
aku da tulun pomotkan muka mu kt blog aku nih..
"perhatian..ni nama dia nor fatihah, bdak kelantan..masih single n sdg mencari.."
ekeke~
ok cmtuh?
ngee~
(^_^)v

..cik hah.. said...

..kuang asam nye siti aisyah binti abdul latiff..asal aloq staq kedah..lalala

ismiaisha said...

hahahaha~
ape la mu nih..
bkn nak ucap time kasih..
isk~
aku mmg dh mention pun dlm blog aku nih kte aku asal aloq staq..
ngee~
=D

Link Within

Related Posts with Thumbnails