Islamic Widget

Followers

Monday, September 14, 2009

My 1st award~


Salam~

apa khabar semua..malas saya nak panjang2 kan intro..kesimpulannya (ekk?) saya dapat award dari cik farah aina...
thanks aina!!!~ \(^_~)/
aku tau " i'm awesome" ...ihik!~
lalala~

this is my 1st award..tapi xbest la sbb kena jwb soalan..hehehehe..
(malas pnya org daa..huhu~)
kan lagik best kalo dapat award free2 jerr..
lepas nih sapa nak kasi award kat saya, xpayah kasi soalan tau! (demand giler pempuan nih)
hahaha..lalala~

ok lah, sekadar memenuhi syarat untuk dapatkan award nih, saya jawab la soalan sume tuh..xikhlas nih..huhu~ =P

kena letak 5 FAKTA MENARIK tentang PEMBERI AWARD

hmmm....(fikir2) fakta menarik??
aiyark! cam xdak yang menarik jer pasal cik aina nih..semua biasa jerr..hehe..
gurau la aina..jangan marah, nanti cepat tua, ustaz pun lari..opppss..terlebih sudah..ngee~
ok, meh nak senaraikan..

1. orangnya suka tanya, "eaa, betul x tudung kite?"
hehehe~serius laa..dia nih memang macam tu..setiap kali nak keluar, xkisah la nak pergi beli makanan ke, gi kelas ke hatta nak gi turun discussion pun mesti soalan nih yang keluar..dah habit kot eh?xkisah laa..layan jer..hikz~ lagik pun, ustaz xkisah..hehe..=P
aina, kalau nak tudung betul, kan, apakata ko guna pembaris..hik3~

2. dia nih anak manja..
haa..yang nih memang xdapat disangkal lagik..ye la kan, dah tua2 panggil adik lagik..padahal adik bawah dia ada 3 dah..ish3, ape la aina ni..tapi xpela, sesuai dengan perangai dia yang xberapa matang tuh..hehehe.. =D

3. suka tido lambat2..
emm..yang nih xtau la habit dia ke idak, tapi sejak2 dah ada affair dengan ustaz yaman tuh, tido lambat dia semakin menjadi2..iye la kan, waktu kat sana xsama dengan malaysia..ish3...xbaik utk kesihatan kan..lepas nih tido awal tau aina!!! hehe~

4. ex-housemate saya kat KUO masa sem1-2
ya2..sepatutnya yang nih letak num1..tapi malas nak cut la pulak..hehe..emmm..masa kitorang dok 1 rumah, dia minat sama my bro..kira saya nih bakal adik ipar laa..tapi lepas tu dia curang! kenal ngan ustaz plak..hehe..pastu, kitorang dulu memang suka gado..kan aina,kan? kalau gado biasa2 jer xper..nih sampai tarik2 rambut, tarik hidung, patah tangan,..haaa,dasat x? haha~ok2..tipu jer..tapi memang kitorang suka gado pun..best gado ngan aina nih, mesti saya yang menang..hahahahaha~ (gelak jahat di situ..=D)

5. last but not least, dia suda ada yang punya..!!!
hehehe~seperti yang korang perasan dari komen2 saya kat atas nih, saham dia sekarang nih dah kurang dah..sebab dia dah ada ustaz..wah~gitu plak..haa..ustaz tu dia kenal dari FS..cinta siber la kiranya tuh...tu pun ustaz tu add dia dari FS saya....haha..(nak jugak..) xsempat saya nak ngorat ustaz tuh..hihihi..garau yer aina..xmau la aku!
hehe~
moga korang bahagia..nanti jangan lupa panggil makan nasi minyak tau!! =D

>>
oh ya..saya nak tambah 1 ag boleh??
saya baru dapat tau yang dia nih boleh cair dengan saya!!hehehe..besh3~ ;P


Next, kena nyatakan 10 fakta diri sendiri :

10 fakta diri sendiri????
aiyark~ nih yang malas nak jawab nih..banyak sangat fakta menarik..hehe~
bajet jer..=D

1. seorang student Biologi yang malas dan suka melambat2kan kerja..(bagus sedar diri) hehehe..dah habit laa..sejak sekolah lagik suka berpoya2 dan study last minute..dah cuba ubah dah..tapi cam xberapa boleh jer..hikz~

2. setiap semester ada visi baru iaitu, "nak study awal2..xboleh study last minute!"
hehe~tapi, awal2 sem mesti saya asyik berpoya2 (yang berfaedah juga ada tau!) pastu bila akhir sem, study bagai nak rak+xcukup tido..huhu~ habit yang xbaik la ecah... =/

3. anak ke-6 dari 11 orang adik beradik..best tau family ramai..x sabar nak balik raya!
(tiba2 jer..hehe)

4. suka makan+tido..wooo..anak dara apa la gini kan..xpe la, ni salah satu cara saya nak menaikkan berat badan..ramai sangat yang cakap saya xcukup zat..ada juga yang menggelar saya 'skeleton'..huhu..mak sedara saya juga selalu kutuk saya cekeding, anorexia nervosa..huhu..malampau laa..saya rasa cam dah okey jer pun..pastu, setiap kali nak balik tg.malim, abah akan pesan, "
et makan banyak sikit..jangan xmakan..kalau xcukup duit habaq kat abah" hua3..apa la semua orang nih..saya sudah normal la!!!~

5. suka number 9 atau 4..lebih suka kalau 94 or 0904..hehe..my besday tu..please take note! hehehe~(perempuan memang gini ker???) =D

6. saya ada bear yang paling saya sayang..hadiah dari one of my
friend masa besday saya yang ke-18..saya memang minat bear2 nih..lagik suka kalau orang yang bagi..hehe~
nih la dia..aina suka culik dia..jahat kan..huhu~


7. like blogging..hehe..dulu memang saya xminat blogging2 nih..sebab rasa cam xdak benda jer yang saya nak tulis kalau ada blog..pastu rasa cam xbest jer..tapi bila dah start, cam rajin pulak update yerr...ada jer idea walaupun xbest pun citer saya tuh..hehehe~
ada aku kisah? lalala~ =p

8. suka edit picture kadang2..saya memang minat edit2 nih dan selalo jeles bila tengok aina edit gambar..hehe..so, sekarang nih saya baru berjinak2 mengedit gambar sebab baru belajar guna PICASA..best, senang dan cantik.. =D

9. cumel...hahaha~ just kidding la..saya dah xtau nak letak apa nih..aishhh~

10. saya xsuka jawab soalan..exam sudah la jawab2 soalan niih..huhuhuuh~
tapi, demi kawan kena jawab la..tengok, betapa aku sayang ang aina..hehe..=D

Seterusnya, beri award ini kepada 10 orang dan describe mereka :

sapa saya nak bagi yaaa??
xtau2..kalau xmau bagi sapa2 buleh x?nih saya punya, suka ati saya laa..
wahaha~
gelak jahat gitu..=P
(
malas nak describe sebenarnya..dah dekat 3 jam saya jawab soalan nih! huhu~)

ok, sampai sini saja..
kesimpulan sekali lagik, saya dpat award!
yeayy!
terima kasih aina...
lebiu too..hehe~
(pukul 8.56 a.m baru dapat post? LOL)

MySpace
www.tips-fb.com
Post a Comment

7 comments:

f_aRa_aINa989 said...

ct..ko nak bagi faktapun fakta cintan cintun je byk..mana blh...bglah fakta yg ckpla kita dak fizikke...ehem...psl bang bidtu cam poyoje..=p

ni rasa nak curik bear ko lagi..x kira...dush2...=p

fakta pembetulan:

1) dah x tido lambat dah..dia marah..=p..x kasi tido lewat2..(poyoje sdgkan nk ym dgn diapun)..=p

2) suka curi bear ko sbb gemuk sgt...nk curik ko kurus...=p

weyh..ko kutuk hebat giler..siap r nnt turn ko lak..=p

p/s: rindu r nk gaduh dgn golek2 atas katil sape tah..=p

ismiaisha said...

haha~

wei aina..golek2 atas katil xpyah mention kot...
cam pelik jer ayat tuhh..
hehe..

pembetulan utk pembetulan ko tu:

1. eleh, xtido lmbt wat masa skg laa..dh dia kat msia..kan?kn? =P

2. aku normal la wei!
huhuhuhuhuhu~

well..
aku hanya ingt fakta ang pasal cintan cintun jerr..
tu yg latest kan..
ko dak fzik tu xbesh laaa..
xglamer..
hik3~
=D

p/s: xbaik tau balas dendam..ALLAH marah.. =D

ismiaisha said...

1 lagik cik aina...
aku da mention kata abg bid ke?
haha~
aina yg mengantoikan diri sendiri..
kembang abg aku baca nnti..
ahaks!~
=D

f_aRa_aINa989 said...

aduh...lantakla..x peduliks..

ada aku kisah..hahaha...x sape tah duk cakap tengok orang dah ikut dah..

ehem..ala..minat gtuje..ko yg havockan..

haha..bunyi semacam ekk...hehe..

p/s: rindu sama b-4-18

ismiaisha said...

hehe~

aina kena influence persekitaran dh...hik3~
=D

sapa plak yg havockan..
ang yg p mention nama kat sini..
ihik!~

rindu sama b-4-18 jgk..

huhu~

=/

una said...

serius::
aku bru taw
ang ank yg ke 6 dr 11
sme ng aku
haha::::

ismiaisha said...

cehhh~
ang nih mmg la una..
trok btol..
pnya la lama kwan ngan aku,
tapi langsung xtau..
huhu~
(padahal aku pun sama jugak xtahu..hak3~)

=D

Link Within

Related Posts with Thumbnails