Islamic Widget

Followers

Saturday, April 10, 2010

Hadiah besar sempena....

Salam~

apa khabar semua..saya x sihat..otak xdapat nak center..sekejap2 saya OK, sekejap2 saya KO..mood sentimental sangat2, mungkin...

sebelum meneruskan kata,
SELAMAT MENJEJAKI UMUR 21 buat diri sendiri..saya sudah 21 tahun 1 hari jam ini..

sweet sangat bila dapat sambut besday dengan kawan2, suzi, tih, amy n na..walaupun asalnya untuk sambut 1st time suzi dapat gaji, dapat jugak saya menumpang celebrate besday saya sekali.. (senyum) kami ketawa dan bergurau sama2..makan suap2 dan masing2 buat ucapan macam dalam persidangan parlimen..hehe~

tapi x sangka pulak saya, gelak ketawa yang hampir 1 jam tu tiba2 mati..bermula episod mencari hanset saya yang saya baru perasan hilang..or mungkin jugak saya salah tempat,kan?
puas mencari serata cerok KFC tu, saya mula surrender...masa nih dah mula menuding jari satu sama lain siapa yang sorokkan hanset saya tu..

dalam kepala jugak fikir kawan2 saya nak 'prang' kan saya sebab jadi besday girl ke..??tp semua xngaku dan hati saya mula cuak..
dah kena curik ke?
amy dah mula call num saya dan talian hanya disapa bunyi tutt3...
lama kami mencari sehingga kan sampai ke tandas jugak..
saya dah mula terasa nak menangis masa tu..kalau betul dorang nak wat lawak, serius, ni memang xlawak langsung..huuu~

tapi memang t'bukti,tu bukan angkara mereka..saya pasrah saat ini..cuba menerima Qada&Qadar ALLAH dengan sesungguhnya..mungkin bukan rezeki saya..

sedang menunggu azan isyak, abang saya cakap saya ada komen benda xpatut kat FB sepupu saya via Celcom SMS..
bila bukak ja, badan saya mula menggigil..mata dah rasa panas..otak dah berenti berfungsi..

masya ALLAH..

apa pencuri tu dah buat nih..niat untuk maafkan si pencuri, saya tarik balik..
after meluahkan perasaan dan tekanan, saya bersiap untuk ke balai..nak buat repot..
thanks suzi n amir sebab sudi temankan..
jasa yang memang xdapat saya balas sampai bila2..huhu~

masa di balai, saya diambil keterangan oleh seorang polis selama 1 jam..sebelum masuk balai tu, saya dah mula seram sejuk..ya lah kan, mana pernah masuk sebelum nih..
rasa macam nak patah balik KUO masa tu jugak..wuuu..

tapi ok jer polis2 tu..xada la garang macam kat dalam TV tu..huhu..

then, 30min saya kena tunggu sorang pegawai penyiasat dari slim river untuk buat statement pulak..bengkek jugak masa tu sebab dekat pukul 12, kami masih di balai!
dah la tengah sedih nih..
x sanggup saya nak tido kat balai..SERAM.. (T_T)

Alhamdulillah, pukul 12.30 saya selesai diambil statement oleh beliau..bak kata suzi, mujur pegawai yang datang tu hensem..berbaloi2 jugak menunggu..
haha~
*kidding untuk segarkan hati yang lara*

dan,
kat situ jugak encik pegawai tu pinjamkan hanset dia untuk saya blockkan num saya tu pada celcom centre..baru saya tau boleh block dalam talian saja rupanya!
huhu~

semoga hadiah terbesar iaitu ujian besar dari ALLAH ini mampu mendewasakan saya untuk menghadapi hari esok..
dan semoga terbuka hati si pencuri itu untuk pulangkan hanset saya..
OR
at least, segala macam dalam memory card dalam hanset tu x disalahgunakan...
dan semoga saya terhindar dari fitnah dia...
AMIN~
mohon doa kalian jugak..

SYUKRAN.....
www.tips-fb.com
Post a Comment

12 comments:

musaffirperjuangan said...

" Cahaya fajar orang-orang yang ditimpa musibah itu sudah menyingsing maka alu-alukanlah kedatangan sang pagi dan tunggulah kemenangan dari sang PENAKLUK..."

banyak2 kan bersabar ye,mudah-mudah dipermudahkan segala masalah tu...
barakallahu fik.

f_aRa_aINa989 said...

Sabar ea ct, harap2 budaktu x salah guna pape yang ada dalam memory card hptu...aminnn...

amirah said...

ct, aku tertanya-tanya cmna dia leh melepasi phone lock nset ang??..

apa2 pon sabar, kami selalu dgn ang, lau ad ap2 gtau k

ismiaisha said...

musaffir: syukran alaik...
mendalam ayat tuh..
barakallahu fik aidhan~
:)

ismiaisha said...

aina: daku mmg cuba bersabar..
ALhamdulillah sbb msih pnya kawan2 mcm korg yg masih concern psal aku..

doa2nya mcm tu jgk..
xpun rosak ke henpon aku yg dicuri tu,kan..
huu~

ismiaisha said...

mira: aku jugak pelik mcam mana dia boleh bukak security code henset tu..
mgkin ada la cra yg dia buat..
wallhualam..

thanks atas skongan...
ni aku cyg ang nih..
:)

ain fathihah said...

mybe DIA nak ingatkan, jangan seronok2 sangat.

selamat bertabah.
& selamat mendapat HP baru

ismiaisha said...

emm..
mungkin..
thanks ain~

hUsNA said...

huhu.. aku pn da rse sume tu ct
.
ang nset ja

aku lak
dua nset siap ng purse sgala
.
mse buat repot tu pnye la cuak,
tp polis2 tu ok2 je
**haish apsal polis ari tu xhensem pn
haha

sabar je la
(:

ismiaisha said...

una: btol2..
bila kita kongsikan dengan orang lain,baru kita tawu,
ujian yang ALLAH bg kat kita tu sikit cuma..
tu tandanya ALLAH masih sayang kita supaya kita xlalai dengan nikmatnya..
aku dah terima hakikat tu..
Alhamdulillah~
:)

ish3..dah mula dah gatai tahap tera dia tuhhh..
hik3~
:P

hUsNA said...

uits... ang ckp kt org
.
malu aku..
nk ngort laki hensem pn da segan da
huhu

ismiaisha said...

una: haha~
mana ada aku ckap pun..
aku taip jer nihhh..
hik3~
:P

Link Within

Related Posts with Thumbnails