Islamic Widget

Followers

Sunday, July 18, 2010

Even She Knows....

gambar ada kaitan dengan entry..hihi~~


Salam..

Cewah2..
tajuk entry saya kali nih dalam B.I lagi..mesti bangga teacher Ju dan sir Nala kat sekolah..
kui3~
(bajet macam diorang baca blog saya.. :P)

untuk semester yang baru bermula seminggu nih, saya diletakkan sebilik dengan non-muslim..
comel orangnya..cute, kecil molek, rambut panjang, peramah..
so, xhairan lah dia ni ada ramai peminat even pelajar muslim jugak tertarik dengan dia..
well, tengok la roomate sapa kan..
hahaha~

baru2 nih, romate saya yang kiut miut ni mula berjinak2 dengan FB..biasalah tu kan, pengaruh kuat rakan sebilik..ahaks~
masa syok2 melayan FB, dia banyak jenguk FB kawan2 dia dan salah sorang dari tu kawan sekelas dia..seorang lelaki chinese dan katanya dah kawen dan masuk Islam..Wallahu 'alam..
so, kalo dah jenguk FB orang lain tu, xsah la kan kalo xtengok gambar..dan 1 komennya yang buat saya terdiam dan berfikir...

"rasanya dia dah masuk Islam..tapi kenapa masih pakai short eh?"

oh, oh..
sebagai seorang insan bergelar muslim, saya juga tak mampu menjawab soalan dia tu walaupun soalan tu lebih kepada soalan untuk diri dia..
dan satu jawapan yang terlintas dalam kepala otak saya dan saya lontarkan pada dia,

"Biasa lah tu..ramai jer yang buat macam tu even tahu aurat sendiri. Nak tengok Islam bukan dari penganutnya, tapi ajarannya."

huh,
saya xtahu jawapan saya berikan tu dapat menjawab soalan dia ke tak (??)..sebab saya sendiri belum bersedia mental dan spiritual untuk menjawab soalan2 yang berkaitan agama..isk~
Astaghfirullah..

nampak,kan kat sini..betapa non-muslim sendiri tahu dan faham aurat kita sebagai muslim, tapi kenapa ramai yang muslim seolah2 xsedar batas2 aurat mereka?xmalu ke kita bila non-muslim sendiri yang persoalkan perkara seumpama tu?
uhh, bagi saya, saya malu!
malu sebab orang Islam sendiri yang letakkan martabat mereka di bawah..Nauzubillah..
sepatutnya dan seharusnya, batas aurat tu dapat tinggikan martabat kita bukan sekadar pada pandangan manusia, tapi juga pada pandangan ALLAH. kan?

akhir kata,
tepuk dada, tanya IMAN..bukan tanya selera..ok?

www.tips-fb.com
Post a Comment

10 comments:

f_aRa_aINa989 said...

kalau kitapun x tau nk jawab apa..mgkin sama jawapan dgn hang kot..hehe

ismiaisha said...

aina: btol tu kan..
kira jwpn km tu menepati skema x??
hoho~

amirah said...

masih byk g ilmu agama yg xamik tau

ismiaisha said...

btol tu mira...
jom g kuliah agama!
:)

Anonymous said...

jom pakai stokin..

wanshah said...

betul tu cik ismiaisha. aurat ni sebenarnya martabat kita. lagi malu kita menunjukkan aurat, lagi tinggi la martabat kita. skarang ni ramai muslims yang dah lupa tentang ape yang dituntut oleh Islam. sampaikan kat luar, kita boleh tengok orang yang jual tudung tu pun tak pakai tudung. patutnya dia pun sama kena pakai tudung. cz wajib menutup aurat.

http://wanshah87.blogspot.com

ismiaisha said...

anonymous: jom2!!~
:)

ismiaisha said...

encik wanshah: btol2..rmai sgt yg dah mcm tu..
smoga kita dlm golongan yg sntiasa m'jaga aurat..
insya ALLAH.. :)

cik GULA-gULA said...

jawapan saya..
err...
speechless

ismiaisha said...

cik gula2: hehe~
kira sya ok g ar sebab leh jawab jgk..
hik3~
:D

Link Within

Related Posts with Thumbnails