Islamic Widget

Followers

Tuesday, December 7, 2010

Adui, masalah!~

Salam..

apa khabar semuanya... :)

huh, tiba2 hari ni terasa macam ada masalah...satu2 perkara tenggelam timbul dalam kepala otakku dan buatkan hormon adrenalin cepat merembes, then jantung berdegup kenyangkencang...

hmmm..very tak suka ini feeling!
*errrgggh*

jadi, untuk meringankan masalah yang dok bermain di hati dan kepala, baik saya tulis kat sini..kadang2 berkongsi masalah tu perlu supaya kita tak masuk ke tanjung rambutan suatu hari nanti..hehehehe~

  • Duit
duit ni memang jadi masalah..bila tak ada duit, hati tak senang, jiwa tak tenteram, perut tak kenyang..bila perut tak kenyang, hati pun dah tak suka hati..jadi, untuk kurangkan rasa ketidaksedapan hati tu, penyelesaiannya ialah mintak duit kat abah..hehe..anak 'baik'! (T.T)

  • Laptop
hah! ni memang masalah yang dah membawa pergi separuh jiwaku..haha..agak melampau ye di situ..tapi betul laa..disebabkan laptop tu buat hal, masalah kewangan dah jadi semakin meruncing pulak! grrrr..semester depan mesti banyak guna duit..mana nak beli laptop lagi..argghhh~ *tekanan sebab duit laptop x dapat nak mintak kat abah lagi* (T.T)

  • Berat Badan
hehe..ni masalah sejak2 masuk matrik...kat matrik dulu agak berjimat dan selalu skip waktu makan disebabkan kesibukan dan kemalasan mencari makanan..jadi berat badan yang dulunya 48-49kg dah turun sampai 43kg! ohoiii..ramai yang bertanya sama ada diri ini dalam ketidaksihatan..ada jugak yang cakap kena penyakit anorexia (nauzubillah) dan dipanggil skeleton..huhu..jadi sekarang dalam proses kembali menaikkan berat badan sejak mula ditangga universiti tapi sampai sekarang usaha masih belum membuahkan hasil..tsskk~
ada tips naikkan berat badan tak? selain makan tido dan minum weightgain,ok! huhu~ :(

  • Final Year Project
haa..sekarang saya adalah 3rd year student jadi agak ke'busy'an dengan paper yang susah-nak-mati..exam final baru2 nih pun rasa macam teruk giler tahap tak hengat! huhu
mintak2 pointer tak turun..AMIN~
dan cuti2 nih kena pulak memikirkan projek untuk tahun akhir nanti tapi i still have no idea about that! aiyaaa~

eh2..tu je masalah sebenarnya? ada lagi, tapi yang tu je dapat dikongsi kat sini.. (^^,)
sekarang dah rasa macam kurang sikit bebanan masalah tu dan jantung dah berdegup normal kembali~

tak seberapa pun masalah saya sebenarnya kan..ramai lagi yang punya masalah lagi teruk dari saya..hihi..
sebab tu bila kita punya masalah, lihat pada orang yang punya masalah lebih teruk dari kita..tapi kalau kita mahu berjaya, mesti tengok pada orang yang lebih berjaya dari kita..dan kalau tak ada manusia yang gagal dalam dunia ni, kejayaan tak akan lagi menjadi sesuatu yang manis~ ;) kan?kan?

last but not least, terima kasih kepada awak yang sudi mendengar masalah saya.. :)

so, sapa2 ada masalah, meh la kongsi..hihihi~




www.tips-fb.com
Post a Comment

4 comments:

amirah said...

banyaknya masalah ang??hahaha
weh besala hjg2 semni..aku pon dpt sponser PAMA je nih.. hari2 mkn telur xpon ikan bilis xpon frozen food..huhu...jimat punya psl.

p/s: mslh cinta xmo share lak ek..hehe..=p

Db Cooper said...

haha, x elok tension byk2 benda nie... kalo gua, if tension je, rokok jela jd penenang. amcm? hehe

azzey said...

ismiaisha: bl laptop problem mmg bermasalah....

sayangsayangibu said...

masalah ni bila di senaraikan
rupanya bukan satu kan?
kalau di senarai mahu berjela jela kot?
tp hidup tak ada masalah
lagi tak mudah.

Link Within

Related Posts with Thumbnails