Islamic Widget

Followers

Sunday, October 11, 2009

mo[0]d : buat2 rajin

salam~

alhamdulillah, sekarang nih dah nak masuk minggu ke-13 bagi saya dan sume pelajar UPSI belaja untuk sem nih..mungkin jugak kat U lain pun sama jugak..so, ini jugak bermakna, exam sudah semakin dekat!
huhu~

saya rasa macam xtahu apa2 jer selama belajar utk sem 3 nih.. (@_@)
well, sememangnya setiap kali tiba akhir2 sem, soalan ni akan mula bermain di minda saya..
tapi, sem ni saya rasa teruk sangat..

macam mana ni??
anyone can help me?? =?

tolong bagi saya tips baca buku dengan tekun boleh x?
kalau boleh, kasi tips untuk cepat mengingat sekali..
ha! tips utk tidak berpoya2 semasa belajar pun perlu jugak nih..
lagi...
kasi tips jugak cemana nak jadi rajin yaaa..
hehe~

sekarang nih saya kat library,amik kesempatan sekejap untuk meng'update' blog saya..
hehe~
xpercaya?
hah, tgk laa...ni buktinya..


ya2..
dah percaya kan?
seawal pukul 10 pagi tadi lagik saya dah membawa diri dari KUO bersama tih untuk datang ke library..sangat rajin bagi saya sebab sem ni, belum pernah saya menjejak kaki masuk ke dalam library..kalau sekadar menjenguk di luar dan "lalu lintas" di depan library nih pernah laa..
betapa rajinnya saya.. =)

semangat saya nak datang ke library memang sangat berkobar2 sebab niat di hati nak siapkan tutorial genetic yang sepatutnya dihantar jumaat lepas (hehe)..tapi disebabkan semua kawan2 saya xhantar lagik, saya pun xhantar laa..haha~
=P

tapi semangat tu tetiba hilang sebaik saja saya sampai ke library..ntah kemana dia menghilang pun saya xtau..
jadinya, sempat jugak saya menonton cerita dan men'download' cerita dari mysoju.com tadi..
tapi, saya juga tengok buku yaa..tapi sebentar cuma!
haha~
sangat teruk kan..huhu

jadinya, saya benar2 perlukan tips terbaik dari korang untuk dikongsi sebab saya sememangnya dikuasai virus malas sekarang nih..
warghhhh!!!~

tulun..tulun...
exam dah dekat...cemana ni????
(@_@)

www.tips-fb.com
Post a Comment

11 comments:

nur ariff said...

salam
ganbate cah...
tips tuk belajar rajin2..
1) INGAT JASA PARENTS ANDA..
2) TUNTULAH ILMU UMPAMA NI LAST CHANCE ANDA TUK TUNTUT ILMU..
3) HIDUP NI SEMENTARA, BERIBADAH LAH BANYAK2..BELAJAR PUN IBADAH KAN..SO..JOM BERIBADAH NGAN BELAJAR..
4) SEBENARNYA KITA SENDIRI YG KENA UBAH MIND SET TU..KATAKAN PADA DIRI.. ECAH WANNA GET DA FIRST CLASS DEGREE..
N ME TOO..N MY PARENTS TOO..
5) DONT STRESS, ENJOY UR STUDY..BUT NOT ENJOY TOO MUCH..
6) THIS SHOULD NO 1 ACTUALLY, PRAY SO, MUCH, PRAY FOR HIM TO GIVE U DA STRENGHT TO STUDY, TO REVISE TO DO DIS N DAT LILLAHI TAALA..
7) HIDUP INI SEBENARNYA X SEMUDAH DISANGKA, ANDAI MUDAH, MAKA SUMTHING WRONG..
8) APPRECIATE KESUSAHAN MASA STUDY..NANTI X RASA DA CAMNI..


SO MY PRENG..
STUDY SMART OKEYH.....

nur ariff said...

silap..yang no 6 to.ayat dia camni..
"this should BE no 1...bla22"

sweetweety said...

hihi
aku pown mlas gak~
so xdak tips2 nak bg
huahuahua....
ble aku nk insaf xtaw
ngenge~~~

ismiaisha said...
This comment has been removed by the author.
ismiaisha said...

to na: thanks 4 the tips...
insya ALLAH,i'll try my best!
huhu~

to una: cpat2 rjinkan dri..
ikut la tips kt atas tu..
hehe~

gud luck sume kwan2...
luv u ol so much!!~
=)

ain fathihah said...

xyah belajaqqq laa..

haha
(gelak jahat)

ismiaisha said...

haha~
nasihat ain yg pling m'bina,,
huhU~
=P

sweetweety said...

ang jgn dok dgq ckp ain tu
die ckp ja xyah study
pdhl die dok pulun study::
hoho


anyw
good luck tuk sume
aja2 fighting::::

ismiaisha said...

huhu~
ntahnye kan cik ain tu..
dok kata xstdy tapi jwb test aritu laju jerr..
:S

una,gud luck jgk tau..
:)

sweetweety said...

kan aku da ckp::


hihi


almk ain::
sowi2 xsngje termengate kat ain lak
wawawwa

ismiaisha said...

haha~
ang pun sma ja cam dia laa..
dok ckap malas study pun exam gempak jgk..
kn?kn?
:)

xpe,ain xkisah..
jgn riso..
hik3~
:P

Link Within

Related Posts with Thumbnails