Islamic Widget

Followers

Friday, November 6, 2009

Special Congrats to Fieqa!!~


Salam~

apa khabar semua...hari ni saya baru habis paper ke2 yang merupakan killer paper untuk sem ni..oh Genetics~
dan Alhamdulillah, dengan jayanya, saya berjaya menghabiskan paper tersebut dalam masa yang terhad dan menghentam apa yang patut...
harap2 Dr. tak strict sangat marking paper tuh..haha~
:P

ok,post kali ni saya nak buat special congratulation untuk kawan saya, cik Siti Nur Syafiqa yang dah berjaya menggondol tempat pertama Gadis Melayu Musim Ke2 semalam..
(bangga aku sebagai kawan ang..hehe~)

semalam,sedang asyik mentelaah pelajaran bersama2 kawan2 seBio saya (last review), tiba2 masuk 1 message dari adik saya, thinah..
"k.et,kwn k.et kak fiqa menang gadis melayu beb..hehe.."

apa?
tiba2 berbunga rasa bangga bila baca message dari adik saya tu..xsangka pulak kawan yang saya kenal selama setahun di KMPP dapat tempat pertama untuk program tu..
saya, fiqa dan una tiba2 jadi rapat bila akhir sem 2 di KMPP..
tapi persahabatan yang terjalin tu rasa macam dah bertahun2 kami kenal..saya sendiri xtahu macam mana keakraban tu tiba2 muncul antara kami kerana kami pada mulanya hanya sekadar classmate..
dan tiba2 kitorang jadi sangat rapat..
sedih bila diingat kembali saat akhir di KMPP, bila kami berpelukan dan nangis sama2 sebagai tanda perpisahan di bumi KMPP..

"Persahabatan yang sementara bukan pengukur keakraban yang terjalin"

walaupun persahabatan tu sekejap cuma, kemanisan ukhuwah tu masih hangat terasa dalam hati..indahnya ukhuwah bila ikhlas kerana ALLAH.. :)

emm..
baiklah,berkisar penglibatan Fieqa dalam GM musim ke2 nih sememangnya dah lama saya ketahui (xda la lama sangat)..bila ternampak muka dia di kaca TV, saya teruja bukan main..
terus message dia cakap xpercaya dan wish good luck kat dia..

seawal minggu pertama saya dah menanti nak tengok muka dia kat TV9..biasa lah tu..tumpang bangga la kawan masuk TV..huhu~

lepas tu, minggu2 seterusnya saya x dapat nak ikuti perjalanan kisahnya di GM dalam TV9 akibat kekangan2 tugasan yang menjenguk..jadi, saya sekadar men'download' episod2 yang xdapat tengok tu dari www.tv9.com saja..
sekurang2nya dapat tengok jugak,kan.. :)

walaupun GM musim ke2 nih mendapat kritikan yang hebat dari orang ramai, masih ramai jugak yang menyokong rancangan nih..
bagi saya, program GM musim nih agak kurang 'menyengat' berbanding musim 1 sebab terlalu urban..macam kurang ketimuran pulak..huhu~
tapi xkisah lah, yang penting kawan saya cik Fieqa nih dah jadi ikon Gadis Melayu..
hehe~

hadiah dia dapat jugak sangat lumayan..
lepas nih, kena buat operasi mem'bodek' OKB (orang kaya baru) nih pulak...
hehe~
gurau jer fieqa..hik3~ ;)


last but not least...
congratulation Fieqa!!~~
ang punya lakonan malam final tu memang best..nangis2 aku tengok ang berlakon..
huhu~
haa..lagik satu,ang makin tembam la kat sana..makan berselera la tu..hehe~
pasni pakai spek tau..aku suka tengok ang pakai spek..
nampak comey..
hehe~
ok,jangan lupa aku tau bila dah glamer nanti..

Good Luck in what ever u do...
doa aku kat sini tau..

(^_^)

nak tgk persembahan final dia?
sedih owhhh..
huhu~
selamat menonton..
:)





www.tips-fb.com
Post a Comment

10 comments:

ninim said...

well....tahniah2 kepada kwnmu itu

una dien said...

aku bgge gmbr aku ade la gak lam entry ni
huhu

ang nk taw
aku g mse fieka final tu
hihi
msti ang jeles

ismiaisha said...

anin: terima kasih..
nnti aku bgtau dia thniah ang tu naaa..
hehe~
:D

una: xpayah la bgge..
muka aku ag byak kott..
hik3~
emm..ptot la aku dgar cm suara ang dok m'jerit fieqa2 tu..
ish3..
xmalu toi ang nih..
hihi~
:D

wei,kim salam fieqa kalo ang jmpa dia naaa...
aku xjeles xleh p sbb aku exam esok tuh..
sibuk study...
hik3~
:P

ismiaisha said...

to ninim:
sory,sya ingt anin tadi...
hehe~
baik,akan sya sampaikan thniah itu kat fieka..
:)

una dien said...

hoho::
aku mmg smgt gler dok jerit
klu ang nmpk fieka dok lmbai2
lam tu kn
.
;
die lambai kt aku le tu
huhu
aku taw ang mesti jeles
hakhak

ismiaisha said...

haha~
cehhhh...
xpa,sblum ang ckap kta ang p tgk dia,
aku de tgk dlu rkaman tuh..
kse dia lmbai2 tu aku dh agak dh msti lmbai kt ang..
dgaq cam suara ang ja yg xmalu dok jerit tu..
hehe~
:P

rmai ke dak UKM yg p tgk mlm tu?
:)

comot said...

mak dia bangga ke tgk anak dia mcm ni?

korang bangga ke tgk kwn korang mcm ni?

dunia akhir zaman :/

xsemestinya kita perlu masuk benda2 mcm ni utk berdakwah, sahabat.

kwn kamu ni ada potensi, tp jgn la eksploitasi diri utk manusia lain.
renung2kan

ismiaisha said...

to comot: mak dia mmg bangga pun dia masuk tu..

emm..
there's nothing we can say if that is what she wants..

mungkin dgn cara tu yg dia rasa dia boleh b'dkwah..

saya tidak berbangga dia mcm ni tapi saya berbangga bila apa yg dia nak, dia dapat..

kita xboleh minx org lain ikut apa yg kita nak kn?

cumanya,bila kejayaan dh dia peroleh,xsalah rasanya andai saya mahu mengucapkan thniah..

tentang cara dia nak berdakwah, siapa kita untuk pertikaikan apa yang dia nak buat?

siapa tahu mungkin tu cara terbaik dia..

biar itu jadi urusannya dengan ALLAH..

manusia xada yg sempurna..

dari ketidaksempurnaan diri lah kita nak belajar menyempurnakan hidup..

ok, keep in ur mind,
kalau lah dia xmasuk benda nih, xmustahil kemenangan tu akan berpihak kat orang yg lagik xlayak dari dia..

anyway.. thanks for the nasihat..

Insya ALLAH, i'll keep it rolling in my mind..

:)

comot said...

matlamat xmenghalalkan cara.
sbg manusia yg agak rapat ngan dia, habaq mai le kt dia sikit.

tp kalau dah itu cara dia, what can i say. moga Allah ampunkan dosa2 kita yang lalu. babai~

eh lupa, selamat hari raya! =D

ain fathihah said...

iya, moga Allah ampunkn dosa saudara/i comot ni juga...

Link Within

Related Posts with Thumbnails