Islamic Widget

Followers

Monday, January 11, 2010

Kehilangan Besar Hari Ini..

Salam..

Al-Fatihah buat Allahyarham Cikgu Faizol dan Cikgu Fadhiri, pelajar UPSI semester 8 atas pemergian mereka awal pagi tadi, 11 Januari 2010 bersamaan 25 Muharram 1431H..semoga roh kalian ditempatkan bersama2 orang2 beriman dan bertaqwa..kematian itu pasti..kalian sudah mendahului kami..

Walaupun saya hanya kenal dan tidak terlalu rapat dengan mereka, kehilangan itu tetap dirasai..pemergian mereka ibarat kehilangan besar buat bumi UPSI terutamanya buat KUO..semoga ada cikgu yang sebaik kalian bakal wujud di dunia ini lagi..
Insya ALLAH..

atas: akh fadhiri
bawah: akh faizol

p/s: sangat tersentap bila bukak blog akh Fadhiri..nasyid pertama yang kedengaran umpama ucapan terakhirnya buat pelawat2 blog beliau (Pergi tak Kembali)..Nasyid2 autoplay lain yang dimainkan pun syahdu jer kat bahagian Radio Fadhiri FM..Subhanallah.. www.tips-fb.com
Post a Comment

9 comments:

una dien said...

alFatihah tuk allahyarham...
tersentap
huhu
.
.
cpt atau lmbt
kematian itu pasti
kn:::

cmne diorg meninggl ni??

Farid Fernandez said...

alfatihah... macam mana arwAH BERDUA meninggal?

ismiaisha said...

emm..
betul2..kematian smakin hmpir..
cuma kita mnusia yg kdg2 x mnyedari..

diorang eksiden..
akh faizol g amik akh fadhiri kat KTM dlm kul 5pg kot..balik dari KTM tu,depa kata dia lajak benti moto lebih sikit dr trfic light..
then,kne lnggar dgn lori ais..
akh faizol meninggal kt tmpat kejadian, akh fadhiri kritikal n koma, meninggal dlm pkul 11pg tadi..

quote dr kawan km,
"belajarlah dari setiap nafasmu.."

amirah said...

aku pernah nmpk abg faizol masa dok kuo dlu..jmk kn?

sgt2 sedih
moga mereka ditempatkan di klgn org2 beriman
Al-Fatihah

ninim said...

turut terasa dengan pemergian mereka
ALFATIHAH

ismiaisha said...

mira: yuppp..
akh faizol mantan jmk kerohanian..
dia mmg sgt baik..
mmg sgt sdih..

ninim: betul2..
wpon kurang mngenali,kehilangan tu tetap terasa,kan..

Al-Fatihah..

..Nor Fatihah.. said...

prsaan sedih n sebak psti trasa stiap kali mndengar kwn2 brcerita perihal Allahyarham~~semoga mereka dtempatkan dlm klgn mereka y beriman n beramal soleh..amin

ismiaisha said...

emm..
betul2..
insya ALLAH..rmai orang yang sudi berdoa utk mereka..
:)

ismiaisha said...

salam~
ada sikit pembetulan tntng cerita kemalangan mereka..

1. yang melanggar tu bukan lori ais,tp lori ekspress dr rawang nak ke penang..

2. akh fadhiri bukan meninggal kul 11 tp pkul 10.30..arwah meninggal sebab hati,usus sume dah pecah..masuk 3pain drah,tapi bdan arwah xdpat nak circulate..so,kne buang balik drah tu..

penambahan:

1.akh faizol meninggal kat tempat kejadian sebab kecederaan yg teruk..pinggang arwah xsama,sebelah atas,sebelah ke bwah..kepala arwah pecah sebelah kanan bawah,drah memancut2..

2. akh faizol sempat dipangku oleh sahabat dia yg ada di tmpat kejadian dan mengangguk apbila diajar "la ilahaillallah"..semoga anggukannya tu diterima ALLAH.

3. akh fadhiri masih sdar lepas kemalangan dan sntiasa menuturkan "ALLAH" sepanjang perjalanan ke hospital..arwah boleh menyahut dan bagitau kat mana sakit..

4. akh fadhiri dlm sem8 dan dtg ke tg.malim utk berpraktikal di SMK Methodist mgu depan..

5. akh faizol msih dlm sem7 sebab extend study dan msih tggal di KUO..

6. akh fadhiri dr utara bersama2 kwan yg lain dan dijemput oleh akh faizol..mereka yg terakhir bertolak dr KTM nak blik KUO..kemalangan tu disaksikan sendri oleh shabat2nya yg juga mahu pulang dr KTM..kemalngan berlaku dlm sekelip mata dan mereka hanya mampu berkata, "Allahuakbar!"

smoga pemberitahuan ni dpat membetulkan persepsi yg salah dlm blog2 UPSIan sekalian..

p/s: saya tahu hal ni dr shabat mereka yg menyaksikan sndiri kemalangan tu depan mata krn berada di tmpat kejadian..shabat tu ingin betulkan salah anggap yg tmbul dan diceritakan dlm surau KUO semalam..

Wallahu'alam..

semoga roh mereka gembira di sana..
insya ALLAH..

Link Within

Related Posts with Thumbnails