Islamic Widget

Followers

Thursday, January 7, 2010

What the...

kredit to yahoosearch for the picture.. :)

Assalamualaikum n salam muhibbah..
:)

alhamdulillah..sekali lagik saya diberikan nikmat hidup oleh ALLAH hari ni.. :)

bangun2 saja bila dengar azan tadi, sempat saya jenguk email yang ada dalam inbox yahoo saya sebab semalam saya lupa nak off laptop nih.. (sementara tunggu turn masuk bilik air..xbaik buang masa.hehe.) membazir elektrik jer kan..kalau KUO dapat tau nih,mesti dorang cas lebih..hehe..
shhh..diam2 sudah.. ;P

ok2..berbalik pada email yang saya bukak tu,masya ALLAH..terkejut sangat2 saya bila melihat,membaca dan mentelaah email yang pendek dan sangat2 memberi kesan buat saya..

apa isi email tu?kenapa sampai saya tertarik hati nak berkongsi email tu dalam blog saya nih?gambar porno ke?eh2..mesti la bukan..huhu.. (haram tau!!)
bukan jugak gambar2 ngeri atau pelik yang dah mengganggu tangkai jantung dan hati saya..
dan bukan jugak ayat jiwang cintan cintun yang entah apa2..
??
habis tu apa? saja la ecah ni nak bagi orang tertanya2..
(huhu..tau xper.. :P)

emm..
xper lah, straight to the point laa..kesian tengok korang xsabar2 nak tahu.. (ngee..)
haa..mesti korang tau 'jajan' tu apa kan?
alaa...yang dulu kecik2 korang suka makan sampai nangis2 bila x dibelikan tu..yang bila makan tu, mesti sampai menjilat tapak tangan.. (haha.melampau)

ok,dalam email yang saya dapat tu mengatakan yang ada kod babi dalam keropok udang R***..(xleh nak letak penuh kang nanti xpasal2 kena saman..huhu) kod babi tu tau x apa?
kod yang bagitau ramuan tu mengandungi lemak babi laa..huhu
kod nih adalah E110 yang mengandungi lemak babi..
astaghfirullah..
sebelum nih selalu makan kot keropok nih..korang pun mesti pernah makan punya la..saya jamin tu sebab keropok nih agak femes diseantero Malaysia..
huhu~
dalam P******* pun ada kod babi iaitu kod E471 dalam ingredients dia..kalau xcaya,nanti cek ok!

sebab tu la, penting sangat2 untuk saya hebahkan kat sini supaya sahabat2 dan teman2 yang saya sayang sekalian x lagik makan keropok tu..
bahaya betul zaman sekarang nih..musuh Islam laknatullah sangat bijak mempermainkan hati dan diri umat Islam melalui makanan..tu x termasuk lagik hiburan dan budaya yang entah apa2..huhu

dan,
banyak lagik kod2 yang biasa ditulis belakang jajan yang sememangnya kita xtahu kalau xambik tahu..please take note!


so, harap2 lepas ni kita lebih bijak dalam memilih makanan terutamanya jajan yang semakin membanjiri pasaran sekarang..jangan main beli dan rembat apa2 yang teringin saja tau..sebelum beli, tengok dulu ingredients nya..kalau perlu,simpankan kod nih dalam handset anda yang canggih2 tu supaya korang x terbeli lagik jajan yang punya kod2 sebegini..
makanan haram boleh menghitamkan hati bila menjadi darah daging kita..
Nauzubillah!

p/s: kalau korang tak tahu dan nak tahu pasal email dan nama jajan tu, kasi alamat email kamu yaa..nanti saya sendkan email tu ke inbox korang..
insya ALLAH.. :) www.tips-fb.com
Post a Comment

10 comments:

amirah said...

ak tau kopok jenama ap..
penah baca bnda nie
lg 1 bihun cap ap ntah yg dikeluarkan dr kilg kat sbrg prai

ismiaisha said...

huhu~
kalo tahu bgus laa..
jgn beli dah..
sedih sbb bru ni ada beli kopok tu..
huhu~
:(
bihun apa wei?
hint skit..

amirah said...

tp kopok 2 kan ad logo halal jakim?...cmna lau cm2?

ni ha link pasai bihun 2

http://rubbertapperz.blogspot.com/2009/12/awas-bihun-tidak-halal.html

ismiaisha said...

emm...
tu la pasal..lama dh dok beli..
ntah laa..
skg ni logo halal bukan nak boleh percaya dah..
huhu~

ok,tq mira..
syg ang!
:)

amirah said...

kopok peveret ang pon ad E110 gak
yg ang selalu beli
t**-T**

tau?

ismiaisha said...

emm..ye ke..
cmane ni dh mkn bnda hram?
huhu~
:(

amirah said...

ak pon baru tau
huh..

ismiaisha said...

emm..
apa yg pasti, pasni kalo nak m'beli mesti kne usha ingredientsnya dulu,ok!
huhu
:)

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

ismiaisha said...

Bujang Susah:
anda juga punya blog yang sangat menarik.. :)

syukran atas kunjungan..

"ilmu tanpa amal ibarat pokok tanpa buah..manusia tanpa ilmu ibarat coklat tanpa gula..dipandang manis,dimakan pahit.."

insya ALLAH saya akan menulis selagi hayat dikandung badan..
selagi ada yang sudi membacanya..

(",)

Link Within

Related Posts with Thumbnails